Welkom

Welkom op de website van het Voedselbos Vlaardingen. Met duurzame uitgangspunten realiseren we aan de rand van de stad het grootste openbaar toegankelijke voedselbos in omgeving Rotterdam. Op deze website doen we verslag van de ontwikkelingen. Abonneer je via email, neem contact op met één van de betrokkenen of kom een keer kijken in het bos zelf.

zondag 1 september 2024

zondag 15 september: Oogstfeest in het Voedselbos

Kom je ook een kijkje nemen in het voedselbos op zondagmiddag 15 september? Er is die middag van alles te doen en beleven; er is een knusse, lokale oogstmarkt, de boskeuken is geopend en vanaf 13.00u is er elk uur een rondleiding. 

Als één van de oudere voedselbos projecten is Voedselbos Vlaardingen goed bekend in het voedselbossen netwerk van Nederland. Maar wat we regelmatig merken is dat veel mensen uit de regio deze bijzondere plek nog niet kennen terwijl het bos al bijna 10 jaar oud is! Het jaarlijkse oogstfeest biedt een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen achter de mooie toegangspoort. Van13.00 tot 17.00u is iedereen welkom!


Rondleidingen starten ieder uur bij het informatiebord bij de ingang van het voedselbos aan de kant van de Van Boendaleweg. En in de boskeuken kun je een klein hapje kopen, zolang de voorraad strekt. Kinderen kunnen de natuur in het voedselbos beleven met kleine doe-het-zelf opdrachtjes.



De oogstmarkt is dit jaar in het voedselbos, op het veldje naast de vijver. Je kunt hier kennis maken met lokale groene initiatieven en ondernemers: zelfoogsttuin de Groentemeester, Stadslandbouw Van Ruytenburch, streekboerderij Hoeve Avondrust, de Wijnboerderij en kruidendeskundige Janneke van Het Dwaalspoor.


Kom zoveel mogelijk met fiets of OV naar het voedselbos. Vanaf metrostation Vlaardingen West is het minder dan 10 minuten lopen naar de ingang aan de Van Boendaleweg.

Bezoek onze website voor informatie en locatie: www.voedselbosvlaardingen.nl